RC.443 AP Modified School Timings as per RTE Guidelines

AP Modified School Timings as per RTE Guidelines, The Director of Andhra Pradesh State Council of Educational Research and Training(SCERT), Hyderabad has issued proceedings rc.no.443 to to C&DSE for information, SPD, SSA, Director , RMSA, all the Regional Joint Directors in the State, District Educational Officers in the State.

and all the Principals of DIETs and CTEs in the State for Implementation of School timings as per RTE Guidelines. This proceedings Details as follows.

PROCEEDINGS OF THE DIRECTOR  STATE COUNCIL OF EDUCATIONAL RESEARCH AND TRAINING, A.P., HYDERABAD   
Rc.No.443/B/C&T/SCERT/2014; Dated:5-3-2015   

Subject:
SCERT, AP, Hyderabad – Right to Education Act-2009 – Implementation of School timings as per RTE Guidelines – Modified School timings – Time Table – Reg.

Reference:

  1. CSE RC. No. 141/B1/SCERT/2014,, dated 11-8-2014.
  2. Note from C.M. Office C.M.P. No. 70/JS/2015, dt. 14-2-2015.
  3. Proceedings of the Commissioner of School Education  Rc. No. 36/A&1/2014, dt. 7-2-2015.

All the Regional Joint Directors of School Education and District Educational Officers in the State are informed that implement modified school timings under all managements.

In this connection all schools should follow the modified school timings and time schedule as mentioned in the Annexures. All the Regional Joint Directors of School Education and District Educational Officers in the State instructed to inform all the managements to follow the new school timings and time schedule without any deviation.

There is no change in Subject wise periods allotment (48 periods for primary, 54 periods for Upper Primary and High Schools) as mentioned in Academic calendar.

Primary School Timetable
(As per the Proceedings of the Commissioner of School Education  Rc. No. 36/A&1/2014, dt. 7-2-2015.)

Time Schedule for Primary Schools : 9.00 A.M. to 3.45 P.M.  

First Bell  : 9.00 A.M.      
Second Bell  : 9.05 A.M.     
School Assembly : 9.05 A.M. to 9.15 A.M. : 10 minutes 
First Period  : 9.15 A.M. to 10.00 A.M. : 45 minutes 
Second Period : 10.00 A.M. to 10.40 A.M. : 40 minutes 
Interval   : 10.40 A.M. to 10.50 A.M. : 10 minutes 
Third Period  : 10.50 A.M. to 11.30 A.M. : 40 minutes 
Fourth Period : 11.30 A.M. to 12.10 A.M. : 40 minutes 
Lunch Break  : 12.10 A.M. to 1.00 P.M. : 50 minutes 
Fifth Period  : 1.00 P.M. to 1.40 P.M. : 40 minutes 
Sixth Period  : 1.40 P.M. to 2.20 P.M. : 40 minutes 
Interval   : 2.20 P.M. to 2.30 P.M. : 10 minutes 
Seventh Period : 2.30 P.M. to 3.10 P.M. : 40 minutes 
Eighth Period  : 3.10 P.M. to 3.45 P.M. : 35 minutes

Upper Primary School Time Table
(As per the Proceedings of the Commissioner of School Education Rc. No. 36/A&1/2014, dt. 7-2-2015.)

Time Schedule for Primary Schools : 9.00 A.M. to 3.45 P.M.

  • First Bell  : 9.00 A.M.
  • Second Bell  : 9.05 A.M.
  • School Assembly : 9.05 A.M. to 9.15 A.M. : 10 minutes
  • First Period  : 9.15 A.M. to 10.00 A.M. : 45 minutes
  • Second Period : 10.00 A.M. to 10.40 A.M. : 40 minutes
  • Interval   : 10.40 A.M. to 10.50 A.M. : 10 minutes
  • Third Period  : 10.50 A.M. to 11.30 A.M. : 40 minutes
  • Fourth Period : 11.30 A.M. to 12.10 A.M. : 40 minutes
  • Lunch Break  : 12.10 A.M. to 1.00 P.M. : 50 minutes
  • Fifth Period  : 1.00 P.M. to 1.40 P.M. : 40 minutes
  • Sixth Period  : 1.40 P.M. to 2.20 P.M. : 40 minutes
  • Interval   : 2.20 P.M. to 2.30 P.M. : 10 minutes
  • Seventh Period : 2.30 P.M. to 3.10 P.M. : 40 minutes
  • Eighth Period  : 3.10 P.M. to 3.45 P.M. : 35 minutes

High School Time Table
(As per the Proceedings of the Commissioner of School Education  Rc. No. 36/A&1/2014, dt. 7-2-2015.)

Time Schedule for High Schools : 9.30 A.M. to 4.45 P.M.  

  • First Bell  : 9.30 A.M.
  • Second Bell  : 9.35 A.M.
  • School Assembly : 9.35 A.M. to 9.45 A.M. : 10 minutes
  • First Period  : 9.45 A.M. to 10.30 A.M. : 45 minutes
  • Second Period : 10.30 A.M. to 11.10 A.M. : 40 minutes
  • Third Period  : 11.10 A.M. to 11.50 A.M. : 40 minutes
  • Interval   : 11.50 A.M. to 12.00 A.M. : 10 minutes
  • Fourth Period : 12.00 A.M. to 12.35 A.M. : 35 minutes
  • Fifth Period  : 12.35 A.M. to 1.10 P.M. : 35 minutes
  • Lunch Break  : 1.10 P.M. to 2.00 P.M. : 50 minutes
  • Sixth Period  : 2.00 P.M. to 2.40 P.M. : 40 minutes
  • Seventh Period : 2.40 P.M. to 3.20 P.M. : 40 minutes
  • Interval   : 3.20 P.M. to 3.30 P.M. : 10 minutes
  • Eighth Period  : 3.30 P.M. to 4.10 P.M. : 40 minutes
  • Ninth Period  : 4.10 P.M. to 4.45 P.M. : 35 minutes

Download the Proceedings Rc.443 Modified AP School Timings from here

*Disclaimer: We have published the above information for reference Purpose only, For any changes on the content we refer to visit the Official website to get the latest & Official details

Model Paper 2021| Question Paper 2021 Model Papers 2021 | Sample Paper 2021 | Board Model Paper 2021 | Model Paper 2021 | Bihar Board 12th Model Paper 2021 | Bihar Board 10th Model Paper 2021| PSC Model Paper 2021 | 10th Model Paper 2021 | 12th Model Paper 2021 | KAR SSLC Model Paper 2021 Hindi Prashna Patra 2020 refrigerationpedia.com/

Leave a Comment